Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
23/12/2016 23:14 - Mennen

Update - Nieuws vanwege de VLP mencommissie

De Vlaamse commissie mennen brengt een info voor menners, grooms, organisatoren en officials.

 

"Op de laatste VLP-vergadering van het jaar 2016 werden verschillende hangende zaken afgerond.

 

Ten eerste werd er finaal nog een nieuw kegelparcours besteld van 60 kegels met bijhorende nummers en hoezen.

 

We merken op dat de evoluties in Nederland nagenoeg gelijklopend zijn aan die in België, en dat wij met bepaalde vernieuwingen toch al iets verder zijn. Luisteren naar de behoeften is vandaag belangrijker dan ooit en deze behoeften zoveel mogelijk toepassen binnen de reglementering en mogelijkheden is een uitdagende opdracht.

 

Voor de Superfinale op FHE is er dit jaar gekozen voor een andere formule met één centrale hindernis in combinatie met een supersnel kegelparcours. Deze formule kan in de loop van het seizoen, zowel door menners als organisatoren, uitgeprobeerd worden. Dit spectaculaire gebeuren zal doorgaan in de hoofdpiste tussen 13.00 en 17.00 op zondag 26 februari. Voorafgaand aan de Superfinale betreden de elegantiemenners als eerste de piste om de show te stelen. Als afsluiter staat er nog een spectaculaire “Battle”onder de gekendste 4-span menners paard- en pony op het programma. Meer info op www.vlp.be

 

Ook volgend jaar voorziet de commissie opnieuw een budget voor opleiding van menners en jury’s. Momenteel worden er contacten gelegd met trainers om de internationale belofte menners gedurende hun aanloop naar de WK’s de nodige professionele ondersteuning en begeleiding te kunnen bieden.

 

Een datum die elke official al in zijn agenda mag noteren is de terugkomdag voor officials in Waregem op 4 en 5 maart 2017. Deze dag zullen alle neuzen in dezelfde richting gezet worden door o.a. gastspreker Peter Bonhof.

Verder is er ook een training voorzien in Gesves op 28 en 29 januari 2014, met Félix-Marie Brasseur en waar ook onze officials op uitgenodigd zijn.

 

Voor de menners (alle niveaus), organisatoren en officials is er een zeer interessante infoavond op 20 februari 2017. Deze zal doorgaan op de nieuwe kantoren van de KBRSF in Zaventem. Met een interessante clinic over bitten en aanleuning(-sproblemen), gebracht door Paul Versluys. Verder zijn er enkele belangrijke wijzigingen wat betreft het aantal inschrijvingen op indoorwedstrijd en zullen de vernieuwde wedstrijd formats toegelicht worden, ook worden de wijzigingen in de reglementen en de Belgische aanpassingen BA’s besproken.

 

De avond wordt afgesloten met een drink op het nieuwe seizoen!"

TAGS   |   VLP MENNEN

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2017 © Galop.be & Pweb Solutions