Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
11/02/2016 00:08 - Fokkerij

Belgian Youngster Trials: topstammen voorop

De vijfde editie van de Belgian Youngster Trials overtrof alle voorgaande. Publiek en kwaliteit waren in grote getale aanwezig. Optima van den Bisschop en Nebraska vh Vianahof zijn de kampioenen. De grootste concurrentie was er bij de tweejarigen. Die waren met maar liefst negentig. De tien hoogste scores, hengsten en merries door mekaar, stootten door tot de finale. Daarin kwam het tot een onderling duel tussen Optima van den Bisschop (Denzel van het Meulenhof) van Sonja en Lieven Seels-Roete en Ohaj de Regor (Kannan) van familie Veldeman. Die laatste, reeds winnares van de Nationale Presentatiedagen en de wedstrijd van Zuid-Oost-Vlaanderen, won ook de merriereeks op de BYT. In de finale echter gaf de jury de voorkeur aan de optimaal springende Optima vd Bisschop. De grootmoeder is de volle zus van Vigo d'Arsouilles. Nummer twee Ohaj de Regor is een halfzus van Horizon de Regor van Jos Lansink. Hoogst geplaatste hengst op drie in de finale was de Cappucino JW vd Moerhoeve Z (Chellano Alpha Z) van Jan Wuytack en De Moerhoeve. Ook Origi vd Maltahoeve (Marius Claudius) en Olina van 't Ruytershof (Jenson vh Meulenhof) stonden in de topvijf. Het gaat om een zoon van Sea Coast Hadise en een kleindochter van de GP-merrie Diamanthina vh Ruytershof. Ook de rechtstreekse nafok van Jeleena de Muze, VDL Groep Wikke, Kerly de Regor en Beau van T&L waren vertegenwoordigd in de prijsuitreiking. 

Bij de driejarigen werd geopteerd voor een Top Five Final en daarin was de duidelijke winnaar Nebraska vh Vianahof (Elvis ter Putte), een dochter van het 1.50m-paard Ghana (ex-Ann Carton-Grootjans). Grootmoeder Viana vd Kornelishoeve gaf ook GP-paard Dakota en Inca Boy van Athina Onassis en werd dit jaar bij het organiserende BWP-gewest Sint-Niklaas uitgeroepen tot Merrie van het Jaar. Nikita vd Heyveldhoeve (I'm Moerhoeve's Star) uit de stam van 't Merelsnest werd tweede, voor Harthago vh Bellehof (Ugano Sitte), uit de stam van de Begijnakker dan weer. Nienke de Regor (Jackson de Regor) en Nalet by Hidalgo (Kalaska de Semilly) stonden op vier en vijf.

De paarden geboren in 2015 kwamen vanochtend op deze Allerheiligen al aan bod. Ruim vijftig achttienmaanders kregen voor het eerst, zonder jurybeoordeling een voorsmaakje van wat hen later te wachten staat en ook hier ging de stelling op: goed bloed liegt niet, zeker niet in dit succesvol fokgebied.

Uitslagen

Foto's :

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2022 © Galop.be & Pweb Solutions