Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
13/09/2016 16:30 - Mennen

Belgen in Breda

Een terugblik op de prestaties en de ervaringen van de Belgische menners tijdens Outdoor Brabant, het wereldkampioenschap vierspannen in Breda.

 

Glenn Geerts (27) sluit het WK 2016 af met een goed gevoel, “Ja, ik ben enorm tevreden over het voorbije wereldkampioenschap en de prestaties van mijn paarden, ze hebben hard gewerkt voor mij. Voor het jonge achterspan (8) was Breda nog maar de vijfde wedstrijd, deze paarden worden alsmaar beter, een beloftevol span voor de toekomst!
De dressuur was met 50,67 punten al een goede start maar dit kan nog verbeteren, met deze paarden komen wij zeker onder de magische 50-puntengrens. De marathon heb ik op safe gereden, er waren mij al enkele problemen gemeld en net voor de start van het B-traject vernam ik het ongelukkige nieuws van Edouard in hindernis 6 en dat blijft toch altijd in je hoofd hangen. Ik was er zodanig van onder de indruk dat ik bijna zelf een fout maakte in die waterhindernis, gelukkig maakte Charlotte er mij tijdig op attent. In de vaardigheid viel er één dom balletje en was er een kleine tijdsoverschrijding, in het technische kegelparcours liet het span zich bijzonder vlot sturen.

De sfeer binnen het Belgische team was super, dagelijks was er overleg met de collega's en de chef d'equipe. Françoise Thiery, verdient zeker een pluim voor haar inzet.
Wij nemen deze maand nog deel aan het BK in Elsegem (16, 17 en 18 september), daarna komt er een rustperiode voor het outdoor wedstrijdspan. Met de indoorpaarden ga ik enkele indoors rijden om ze scherp en fris te houden. Hopelijk ontvangt het Belgische WK-team een wild card voor Mechelen!”

 

De eenentwintigjarige Dries Degrieck (21) maakte zijn WK-debuut in Breda: "Wat een speciale ervaring! Ik reed er mijn beste dressuurproef van het jaar en ben enorm content over de prestaties van mijn paarden. In de marathon maakte ik zelf fouten door te kort te willen rijden. In de eerste hindernissen lukte dit nog maar in de hindernissen 7 en 8 dienden de grooms af te stappen. Dan had ik nog de pech om in het traject tweemaal een losse streng te hebben, dan zie je de seconden zo weg tikken. Het was een technische marathon met zware trajecten over een zanderige bodem. In de vaardigheid rolde op poort drie één balletje, afgetikt door de hoef van het linker voorpaard. De sfeer in het Belgisch team was opperbest! De paarden genieten nu van enkele dagen welverdiende rust en als afsluiter van het seizoen staat het Belgisch Kampioenschap nog op onze kalender."

 

Na de WEG in Caen (2014) was Breda het tweede WK voor Edouard Simonet (27) met het Arabo-Friese vierspan van Jelle's Home uit Neerpelt. Na een dressuurproef van 52,86 punten ging Edouard op zaterdag sterk van start in de eerste vijf hindernissen van de marathon. In hindernis 6 ging het echter fout en op weg naar de laatste poort, bij het inrijden van de waterbak kantelde de marathonwagen met uitsluiting tot gevolg. Het span werd snel gestopt door de groom Sjors van de Heuvel. Edouard liep een kwetsuur op aan de enkel en volgde op zondag de vaardigheid vanaf de zijkant met zijn voet in een steunverband. "Wat een pech, het span liep enorm sterk maar een ongeval is zo snel gebeurd. Deze vaardigheid hier in Breda met een kort en technische parcours had ik graag gereden, dat ligt mijn paarden wel. Aan het Belgisch Kampioenschap neem ik niet deel maar wel aan de FEI kwalificatiewedstrijd voor wereldbekerpunten in Donaueschingen en hoop mij dit jaar te kwalificeren voor de World Cup."  

José Riche nam als individuele Belgische menner deel. Ook aan het WK in  Beesd 2008 nam José deel met zijn Lipizzanerspan. De menner uit Mariembourg kende geen geluk in Breda en werd in de marathon uitgesloten na het niet herstellen van een parcoursfout in de hindernissen 2 en 3.  In de vaardigheid was José mooi op weg naar een foutloze omloop maar bij het nemen van de laatste poort rolde er één balletje. José neemt volgend weekend deel aan het Belgisch Kampioenschap in Elsegem.

 

Einduitslag

Glenn Geerts: 13

Dries Degrieck: 33

Belgisch team: 10

 

Uitslagen WK Breda 2016

Indivudueel

​Teams 

Foto's :
TAGS   |   BREDA WK H4 2016   |   DRIES DEGRIECK   |   EDOUARD SIMONET   |   GLENN GEERTS   |   JOSé RICHE

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions