Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
24/09/2015 11:37 - Algemeen

Walnut de Muze: 1 x uitgespoeld, 3 embryo's

Dit seizoen is Exquis Walnut de Muze van Harrie Smolders niet meer in de ring verschenen. Ze is via embryotransplantatie opnieuw ingezet in de fokkerij en leverde na één keer uitspoelen drie embryo's, die ook allemaal succesvol getransplanteerd zijn in een draagmoeder. Een unicum van formaat. Twee gelukte embryo's per cyclus is al zeer goed gewerkt. Drie embryo's is hoogst uitzonderlijk en valt zelden voor. De gebruikte hengst was natuurlijk Emerald (Diamant de Semilly), uit dezelfde stal Euro Horse. In principe zijn er dus drie broers en/of zussen op komst van de BWP-hengst I'm Special de Muze, die in Lanaken nog indruk maakte in de eerste kwalificatieproef voor zevenjarige paarden. Ook Walnuts dochter Carrera de Muze (Darco) is via ET gebruikt voor de fokkerij. Zij heeft volgend jaar veulens te verwachten van Emerald, Diamant de Semilly, Kannan en Tangelo vd Zuuthoeve.

Vanwege haar leeftijd en vanwege de komst van enkele nieuwe paarden in de stal Euro Horse, ging Walnut de Muze dit jaar op rust. Of ze nog terugkeert in de sport, wordt in januari beslist door Harrie Smolders en de eigenaar Team Exquis.


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions