Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
18/06/2015 21:57 - Mennen

Glenn Geerts succesvol in Vecsés

Terwijl mennend België actief was in Saumur reisde Glenn Geerts af naar het Hongaarse Vecsés en zette er een sterke prestatie neer in de internationale landenwedstrijd voor vierspannen.

 

De Belgische kampioen verbeterde er zijn internationaal dressuurresultaat, won na Windsor opnieuw de vaardigheid en werd vijfde in het eindklassement waarmee Geerts 17 FEI kwalificatiepunten oogst.

 

Op zijn site doet Glenn Geerts het verhaal over zijn succesvolle deelname in Vecsés.


 

"Hongarije is niet enkel een prachtig land voor mens en paard, maar het mennen is er ook nog eens één van de populairste sporten. Van 3 tot 7 juni vond in Vecsés (vlakbij Budapest) een internationale landenwedstrijd plaats op de terreinen van de familie Dobrovitz. En dat wilden Glenn en zijn team natuurlijk niet missen.

 

Pech onderweg...

Met Aken nog in het achterhoofd vertrok Team Geerts met volle moed aan de lange reis (1300 km). Alles verliep vlot en vlekkeloos, tot er vlak voor de Oostenrijkse grens één van de banden van de vrachtwagen klapte... Enkele kilometers verderop was er gelukkig een garage, enkel de service verliep daar niet zo vlot. Pas na 4 lange uren konden ze de reis verder zetten. Na een trip van 24 uren arriveerden ze eindelijk in het warme Vecsés.
Glenn: "Ik was blij dat we er waren en eindelijk de paarden af de vrachtwagen konden halen. Ze waren natuurlijk moe van de rit, maar we hebben alles gedaan om het hen zo comfortabel mogelijk te maken. We hebben regelmatig aan de hand gewandeld om de benen eventjes te strekken en wat te kunnen grazen. Daarnaast was het ook nog eens tussen de 27 en 32 graden, dus hebben we ze minstens twee keer per dag afgekoeld op de wasplaats. De paarden zijn in goede conditie, dus ze recupereerden snel. Ook mede dankzij de Lannoo Electrolyte Booster dronken de paarden voldoende en bleven ze topfit!"
Na een geslaagde vet-check konden de voorbereidingen voor de dressuur dus beginnen...

 

Persoonlijk record...

Na het snelheidswerk en de grote impact van Aken was het nu dus aan de orde om het span weer relax en dressuurmatig klaar te stomen. 's Maandags voor vertrek kreeg het achterspan een dag rust na de zware inspanningen van Aken. Patja en Scamp (voorspan), die kregen dan weer een dressuurmatige training van Sanne, ons nieuwste teamlid die nu de paarden onder het zadel mee traint (meer daar over volgt later). Ook de dagen voor de dressuur in Hongarije heeft Glenn serieus gesleuteld, met alle gevolgen vandien: een persoonlijk internationaal record voor Glenn in de dressuur, een score van 45.01!! Het span was strak, ontspannen, attent en met de nodige show behaalden ze zo de 5e plaats. "Meteen toen ik afgroette, wist ik het. Dit was onze beste proef ooit, zowel ik als de paarden waren gefocust en dat werd beloond! Een heerlijk gevoel overheerste toen ik de ring verliet, hier doe je het voor..."

 

32 graden...

De marathondag was de warmste dag, maar dat weerhield de Tuigers er niet van om er vol voor te gaan. Foutloos en snel ploegden ze door de hindernissen! Misschien was de marathon niet selectief genoeg aangezien er tussen de 4e en de 7e plaats minder dan 1 strafpunt verschil zat. Toch was het team tevreden met een 7e plaats, want de 5e plaats in het tussenklassement kwam hiermee niet in het gevaar.

 

Spannend tot op het eind...

Aangezien er verschillende sterke concurrenten vlak achter Glenn stonden in het klassement, werd het 's zondags nog een spannende dag. Glenn moest foutloos blijven en dan was hij zowiezo zeker van de 5e plaats en dan kon hij misschien zelfs nog stijgen als de anderen fouten maakten. De drie voorgaande concurrenten reden elks een bal en dat gaf Glenn iets meer ruimte. Maar Glenn bleef gefocust en deed wat hij moest doen; een foutloos rondje met een kleine tijdsoverschrijding, klein genoeg om weer de vaardigheid te winnen! Glenn kwam zelfs nog heel dicht bij de 4e plaats, maar was zeer tevreden met zijn knappe 5e plaats in het totaalklassement!

 

Nu eventjes rustig aan en weer opbouwen naar Nebanice (Tsjechië) begin juli.

 

1. Chardon 134.90

2. Lazar 140.72

3. Von Stein 142.51

4. De Ronde 143.92

5. Geerts 144.31"


Standings FEI WC Q 2015 - 17/06/2015

 

Alle resultaten van Vecsés 2015 in bijlage met dank aan Hoefnet.

Documenten :
VECS15-A+B Nations.pdf 
VECS15-A+B.pdf 
VECS15-Competitors list.pdf 
VECS15-Cones course.pdf 
VECS15-Cones.pdf 
VECS15-Dressage Nations.pdf 
VECS15-Dressage.pdf 
VECS15-Final Nations.pdf 
VECS15-Final.pdf 
VECS15-Marathon.pdf 
VECS15-Start cones.pdf 
VECS15-Start dressage.pdf 
VECS15-Start marathon.pdf 
VECS15-Timetable.pdf 
SearchDl.pdf 
TAGS   |   GLENN GEERTS   |   VECSéS

Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions