Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
30/04/2015 22:01 - Fokkerij

Million Dollar vertrekt naar Holstein

Uit zeer goede bron kan het bestuur van BWP-gewest Zuid-Oost-Vlaanderen melden dat  de driejarige hengst Million Dollar Van Het Schaeck verkocht werd aan het Holsteiner Verband in Duitsland.

 

Million Dollar Van Het Schaeck werd geboren bij Perry De Winter uit Haasdonk en kreeg eind februari verbluffende cijfers van de jury tijdens het Open Kampioenschap Vrijspringen georganiseerd door BWP Zuid-Oost-Vlaanderen wat hem uiteraard de niet te betwisten eindoverwinning opleverde.

 

Deze prachtige verschijning is een zoon van het Grand-Prix spingpaard Plot Bleu van Marcus Ehning uit één van de beste merrielijnen uit het BWP (BWP-merrielijn 34). Zijn moeder Gin Tonic De Muze is een dochter van Vigo d'Arsouilles uit Daytona De Muze (v. Cento) die met Jody Bosteels o.a. deel uit maakte van het Belgische team die de landenwedstrijd van Lissabon wist te winnen. Grootmoeder Walloon De Muze (v. Nabab De Rêve) sprong eveens op het allerhoogste niveau en is op haar beurt een dochter van stammerrie Querly Chin van Chin Chin. Ook zij sprong zelf op wereldbekerniveau.

 

Morgen zaterdag vertrekt Million Dollar Van Het Schaeck richting de stallen van het Holsteiner Verband. De komende maanden zal hij daar voorbereid worden op de zijn 30-dagentest en nadien voorgebracht worden op de hengstenkeuring aldaar.

 

Het gewestbestuur van BWP Zuid-Oost-Vlaanderen is met dit nieuws heel erg tevreden en besluit hiermee dat jaarlijks heel wat kwaliteitsvolle paarden de weg vinden naar hun Open Kampioenschap Vrijspringen!

 

Bron: BWP-gewest Zuid-Oost-Vlaanderen


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions