Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
09/03/2014 18:10 - Algemeen

Jumpingruiters zwaar onderuit op WEG

Het WK jumping zit er op voor de jumpingruiters. België eindigde vandaag op een bedroevende 13e plaats en komt morgen niet terug in de tweede ronde van de landenprijs, voorbehouden voor de top 10. Weg medailles, weg Olympische kwalificatie. Nederland staat aan de leiding, gevolgd door USA en Duitsland.

Daar waar alles lukte in Aken, mislukte alles in Caen, met identiek hetzelfde team. Bondscoach Kurt Gravemeier zat met de handen in het haar: ‘het leek alsof het WK gedoemd was om te mislukken. De perikelen rond de selectie voor de afreis, Jos Lansink die op het WK uitvalt, Jos Verlooy die moet invallen. De valpartijen....kortom, de omstandigheden waren niet ideaal.  We zaten in een neerwaartse spiraal. Dit is jammer na zo’n sterk seizoen met winst in Rome en Aken’, zucht Gravemeier.

Olivier Philippaerts (Cabrio vd Heffinck) zette met 12 strafpunten zijn slechtste resultaat neer van het jaar: ‘ik ben te snel de driesprong ingekomen, waarna de twee balken vielen. Ik heb een ruiterfout gemaakt, ‘geeft Olivier toe: ‘ik reed binnen met een goed gevoel, maar als je drie springfouten incasseert, rijd je zeer teleurgesteld naar buiten. Dit moet ik laten bezinken’, baalde Olivier.

 

Pieter Devos voelde halfweg zijn parcours dat Dream opgaf: ‘alsof zijn adem werd afgesneden. Een zeer bizarre gevoel, vooral omdat Dream dit parcours vlot moet kunnen springen. Hij zakte als een pudding in elkaar en stopte voor de laatste hindernis, waarna ik eraf viel.  Dream stelt het goed, al moeten we dit grondig onderzoeken. Ik sta hier machteloos tegenover en ik zal mijn mentale tik nog krijgen’, besluit een diepbedroefde Devos.

 

Jos Verlooy (Domino) beperkte vandaag de schade tot één springfout en haalde opgelucht adem: ‘ik heb me gelukkig kunnen herpakken en ondanks die val de eerste dag kan ik toch met opgeheven hoofd het WK verlaten, al is het vroeger dan verwacht’, zucht Verlooy.

 

Gregory Wathelet kreeg ook één springfout en is daarmee de enige landgenoot die nog in de running is voor het individueel klassement. Voor de drie anderen eindigde vandaag hun WK in mineur

Foto's :
TAGS   |   GREGORY WATHELET   |   JOS VERLOOY   |   OLIVIER PHILIPPAERTS   |   PIETER DEVOS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions