Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
09/02/2014 19:11 - Jumping

België achtste na jachtparcours

Het WK jumping begon in mineur met een val van Jos Verlooy en eindigde in grandeur met een derde individuele plaats van Gregory Wathelet. Hierdoor staat België na de eerste ronde op een achtste plaats. 

 

De moed zonk meteen in de schoenen van de Belgen toen eerste ruiter Jos Verlooy van Domino viel. Olivier Philippaerts (Cabrio vd Heffinck) en Pieter Devos (Dream of India Greenfield) beperkten de schade tot één springfout en toen kwam onze laatste man; Gregory Wathelet (foto) (Conrad de Hus). Hij reed een subliem foutloos rondje in de derde snelste tijd.

 

Door zijn prestatie trok hij het gemiddelde van de ploeg naar boven. Na een lange dag waarin 176 paarden de revue passeerden, haalden de Belgen opgelucht adem. Voor Wathelet is het zijn eerste kampioenschap met Conrad, de eerste maal ook dat hij er een jachtparcours mee reed en zoals vaak verliep dat als vanzelfsprekend. Jos Verlooy had zijn WK debuut anders voorgesteld. Paard en ruiter stellen het gelukkig goed. 

 

Pieter Devos kreeg een ongelukkig foutje, maar compenseerde dat met een snelle tijd: ‘het goed gevoel overheerst. Ik koos bewust voor een snelle ronde, met het risico dat er dan een balk valt en ik heb risico genomen’, evalueert Devos, die nog geen conclusie trekt uit de eerste dag: ‘vandaag begint het pas met de echte landenwedstrijd Vanaf nu wordt het menens en alles is nog mogelijk’, besluit Pieter Devos.

 

Olivier Philippaerts en Cabrio vd Heffinck kwamen na Verlooy aan bod: ‘na de val van Jos was de druk op het team hoog. We hebben risico genomen en zijn voor een snelle tijd gegaan. Dat was de tactiek, ook al is snelheid niet meteen de grootste eigenschap van Cabrio. De balk viel, maar we hebben de schade kunnen beperken. Het moeilijkste onderdeel is voor mij achter de rug’, aldus Olivier.

 

Frankrijk neemt na de eerste dag de leiding met 2,09 strafpunten, voor Zweden en USA. België staat achtste met 9,53 strafpunten, op twee balken van leider Frankrijk. 

 

Individuele ranking top 20:

1.    MOLLY MALONE V    Bertram ALLEN*
2.    ORIENT EXPRESS HDC    Patrice DELAVEAU*
3.    CONRAD DE HUS    Gregory WATHELET*
4.    CORTES 'C'    Beezie MADDEN*
5.    CASALL ASK    Rolf-Göran BENGTSSON*
6.    FLORA DE MARIPOSA    Pénélope LEPREVOST*
7.    CORNET D'AMOUR    Daniel DEUSSER*
8.    DIXSON    Ian MILLAR*
9.    H&M SIBON    Peder FREDRICSON*
10.    ZENITH SFN    Jeroen DUBBELDAM*
11.    GLOCK'S LONDON N.O.P.    Gerco SCHRÖDER*
12.    CODEX ONE    Christian AHLMANN*
13.    QUICKLY DE KREISKER    Abdelkebir OUADDAR*
14.    QLASSIC BOIS MARGOT    Simon DELESTRE*
15.    GOTHA FRH    Henrik von ECKERMANN*
16.    WOKLAHOMA    Roberto TERAN TAFUR*
17.    ZIGALI P S    Eric LAMAZE*
18.    VOYEUR    Kent FARRINGTON*
19.    REVEUR DE HURTEBISE HDC    Kevin STAUT*
20.    VDL BUBALU    Jur VRIELING*

Foto's :
TAGS   |   GREGORY WATHELET   |   JOS VERLOOY   |   OLIVIER PHILIPPAERTS   |   PIETER DEVOS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions