Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
30/08/2014 19:17 - Fokkerij

Toulon en Equistro leveren BWP-kampioenen

Op het Nationaal Veulenkampioenschap van BWP in Moerzeke kwam het in de vooravond tot een hoogtepunt met de finales in de springrichting. Octivio (Equistro x Gottwald) van Danny Mortier en Odyssee AEG (Toulon x Baloubet du Rouet) van Stal Aegten BVBA kregen de Belgische driekleur om de hals. 

 

Bij de hengstveulens haalde Octivio het van Oakley AEG (Vigo d'Arsouilles x Heartbreaker), ook al van Joris Aegten. Nog bij de laatste vijf hoorden Oklahoma vd Zelm (Kasanova de la Pomme x Querlybet Hero), Okey-Dokey vd Axelhoeve (Dieu-Merci van T&L x Cumano) en Oberon van Sappenleen (Cornado I x Contendro I). 

 

Bij de merrieveulens schakelde winnares Odyssee AEG na een spannende finale Otesse vh Zorgvliet (Flipper d'Elle x Skippy II) uit. Otesse is de halfzus van Doree vh Zorgvliet (sportnaam: Doree vd Moskifarm). Opaline de Brandegem (Richebourg x Acorado) van Peter De Brabandere stond op drie, Olympia vd Donkhoeve (Darco x Calvaro) op vier en Ode van Spieveldhoek (Dieu-Merci van T&L x Lys de Darmen) op vijf.

 

In de dressuur tartte de presentatie van winnares Ogami vh Beukenhof (Sir Donnerhall x Fidertanz) simpelweg iedere verbeelding. Voor Liesbeth Molenberghs was het meteen een eerste topresultaat van haar bijzonder geslaagd eerste fokproduct. Bij de hengstveulens ging het erelint om de hals van Oscar te Rasmon (Fuerstenball x Jazz) van Filip Ghekiere.

TAGS   |   BWP

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions