Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
30/05/2014 15:36 - Jumping

St.-Gallen: België zesde, Engeland wint

Geen van de Belgen stelde vandaag echt teleur tijdens de landenprijs, maar niemand bleef volledig foutloos en dan win je geen landenprijs. We worden zesde met negentien punten. Groot-Brittannië wint, voor Spanje, Zweden en thuisland Zwitserland.

 

 

Verloop van de wedstrijd:

 

Om 15u ging in Sankt-Gallen de Nations Cup van start. Het gaat om een wedstrijd deel uitmakend van de Furusiyya Divisie I. België moet hier punten pakken. Het team met Philippe Le Jeune, de tweeling Philippaerts en Jos Verlooy is opnieuw sterk gestart. 

 

15.37u: De twee eerste ruiters van ieder land hebben gereden. Zowel Philippe Le Jeune (Loro Piana Once de Kreisker) als Olivier Philippaerts (Cabrio vd Heffinck) lieten al het hout liggen, maar kregen één punt voor tijdsoverschrijding. De tijd is de grootste struikelblok voor alle landen. België heeft momenteel de leiding in handen. Weldra is het de beurt aan Jos Verlooy.

 

15.42u: Jos Verlooy verzamelt vijf punten. België heeft al zeker minder dan twee springfouten, maximum zeven strafpunten in totaal, na deze eerste manche. Nicola Philippaerts kan de score enkel nog verlagen.

 

16.00u: Nicola Philippaerts maakt net als Jos Verlooy één springfout, maar is wel de enige Belg die zonder tijdsoverschrijding arriveert na de eerste ronde. De vijf punten van Jos Verlooy vallen dus weg. Nicola Philippaerts brengt het totaal op zes punten. Enkel Oekraïene, Spanje en Engeland kunnen nog beter doen.

 

16.18u: België staat na de eerste ronde op de derde plaats met zes punten. Engeland leidt met slechts één luttel strafpunt. Spanje is verrassend tweede met één springfout minder dan de Belgen. Oekraïene staat kort achter ons land op de vierde plaats met zeven punten. De tweede ronde gaat van start om 17u.

 

17.13u: België begint ondermaats aan de tweede manche met Philippe Le Jeune die negen stafpunten oploopt, terwijl Engeland, Spanje, Oekraïene, Zwitserland en Frankrijk het wel foutloos deden.

 

17.32u: Na een springfout van Olivier Philippaerts en Cabrio vd Heffinck zakt België stilaan verder weg. We staan nu gedeeld vierde. Laten we hopen dat Jos Verlooy en Nicola Philippaerts de dalende trend nog kunnen ombuigen.

 

17.52u: Tja, het zit niet mee voor de Belgen in ronde twee. Opnieuw vijf punten voor Jos Verlooy. Nicola Philippaerts kopieert ook het resultaat van de eerste ronde en voegt opnieuw vier punten toe. 

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions