Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
03/07/2014 07:15 - Jumping

Big Star x Jubilee d'Ouilly

Jubilee d'Ouilly (Palestro II) is onderweg van Wellington naar de Pont d'Ouilly in de Franse Calvados, waar haar fokkers het echtpaar Lebon op haar wachten. Laura Kraut reed de merrie tot op de laatste dag op het WEF, maar door haar ouderdom, zeventien jaar, begon ze de dienst te weigeren. Jubilee koos zelf de tijdstip van haar pensioen. Haar amazone kan dat alleen respecteren. 'Ook al had ik haar liever nog anderhalf jaar blijven rijden, zoals voorzien. Maar als Jubilee zelf aangeeft dat het genoeg is, leggen we ons daarbij neer.'

 

Jubilee wordt gekruist met Big Star
Jubilee gaat de succesvolle fokkerij d'Ouilly van haar fokker-eigenaar verder dienen. Ze heeft al drie nakomelingen gekregen via embryotransplantatie, maar zal nu wellicht vooreerst een veulen geven met als vader Big Star, de exclusieve hengst van Krauts partner Nick Skelton. Van deze Olympische hengst is slechts een kleine portie sperma voorhanden. Daarvan wordt alvast een deel gereserveerd voor Jubilee.

 

Jubilee d'Ouilly werd op topniveau gebracht door Penelope Leprevost. Na een noodzakelijke break van enkele jaren nam Trevor Coyle de teugels over. Laura Kraut bracht haar de laatste jaren terug uit op de grootste evenementen ter wereld. Weinig paarden waren zo competitief. Met drie verschillende ruiters won ze diverse GP's en andere proeven. Met Penelope Leprevost was ze al de beste in de landenprijzen van Aken en Rotterdam. Met Trevor Coyle kwamen de GP's van Duisburg, Gent, Beervelde en Gijon op haar palmares. Laura Kraut won in Wellington, Estoril en even voor Nieuwjaar nog in Londen op 1.50m.

 

Sothis d'Ouilly naar Mclain Ward
Uit de stam van Jubilee heeft Laura Kraut nog Osiris d'Ouilly ter beschikking. De halfbroer van Jubilee, Kronos d'Ouilly, was jarenlang een van de toppaarden uit de stallen van Michel Robert en Gregory Wathelet. Sothis d'Ouilly, ex-Wathelet, is recentelijk verkocht aan Mclain Ward. Gregory Wathelet heeft nu de jonge paarden Shou en Tefnout d'Ouilly onder het zadel gekregen tijdens de Sunshine Tour.

 

Big Star loopt warm
En er is ook nieuws over Big Star, want die heeft tijdens het WEF al enkele opwachtingen gemaakt in de nevenrubrieken. Op het hoofdterrein was hij nog niet te zien. Nick Skelton geeft aan zijn tijd te willen nemen. Hij mikt met Big Star niet op de grote prijzen tijdens het WEF, maar wil er staan tijdens de Global Champions Tour en de WEG in Normandië. (Bron: Studforlife en Noelle Floyd)

 

Jubilee d'Ouilly en Laura Kraut:

TAGS   |   JUBILEE D'OUILLY

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions