Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
24/02/2014 15:51 - Mennen

Vierspanmenners in actie tijdens Expo Gent

Vierspanmenners in actie tijdens Flanders Horse Expo

 

Flanders Horse Expo 2014, opent vanaf donderdag 27 februari haar deuren in Flanders Expo Gent voor een grootse Vlaamse Hippische beurs.

In zes verschillende pistes zijn er doorlopend demo's en voorstellingen voor ruiters, fokkers en paardenliefhebbers.

 

Zondag is de dag van de menners. Vanaf 14.00 uur brengt de BAT, Belgische vereniging voor Aanspanning en Traditie, in de Hoofdpiste een historisch overzicht van de traditionele aanspanningen in de negentiende eeuw.

 

Vanaf 14.30 uur wordt de Hoofdpiste omgebouwd naar een indoorpiste voor de vierspannen dit onderdeel is een initiatief van Willy Naessens.
Nederlands én Europees Kampioen Theo Timmerman die op de voorlaatste avond van 2013 in Mechelen de Wereldbekerwedstrijd op zijn naam schreef neemt het in een spannende wedstrijd op tegen tienvoudig Belgisch Kampioen Gert Schrijvers en zijn dorpsgenoot Glenn Geerts, de wild card menner van Mechelen 2012 en 2013. De derde deelnemer is de Fransman Sébastien Vincent.

Parcoursbouwer van de vierspanbattle in Gent is Marc Dieleman: "Wegens de beperkte ruimte van 30 X 70 meter mag het parcours niet te technisch zijn. Voor het publiek mag het een vloeiende omloop worden. Ik plaats twee hindernissen en een aantal ruime kegelpoorten en probeer een vlot een snelle omloop te bouwen. De menners rijden tweemaal hetzelfde parcours, er is geen barrage.

Glenn Geerts reed ook vorig jaar mee in Gent: "Waarschijnlijk gebruik ik volgende zondag de paarden van Jumping Mechelen tijdens Flanders Horse Expo. Ondertussen zijn wij ook al volop aan het trainen voor het outdoor seizoen en willen de dressuurtoppers op niveau houden." Ook zijn collega Gert Schrijvers zet in Gent zijn marathonpaarden in voor de wedstrijd."In Gent wordt het Victor, Gigant, Fiero en de Arabo-Fries Ony X. Vasco hebben wij vervangen door een 6-jarige Oldenburger met 40% Volbloed. Dit wordt onze dressuurtopper tijdens het komende seizoen. "

Foto's :
TAGS   |   FLANDERS HORSE EXPO   |   GLENN GEERTS   |   SCHRIJVERS GERT   |   THEO TIMMERMAN

Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions