Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
01/09/2014 08:29 - Algemeen

Nieuwe Belgische paarden in VS meteen prijs

Op de eerste dag van het WEF won Diamond of Picobello Z meteen bij de jonge paarden. Even later kwam ook de rubriek 1.40m op naam van een Belgisch paard. De BWP-merrie Canora (ex-Canora vd Leeuwerk, v. Baloubet du Rouet) liep de beste tijd onder de Zweedse ruiter Alexander Zetterman (foto), zoon van Royne en broer van Daniel Zetterman. Canora is geboren bij Ronny Joosen.

 

In de nevenproeven over 1.30m liepen zagen we enkele oude bekenden met nieuwe ruiters foutloos springen. Delia vh Molenhof (Up Chiqui), vroeger onder Wilm Vermeir te zien, is nog steeds in eigendom van Jan Van Tricht, maar staat nu in Amerika bij Darragh Kerins. For Me Dubra (Querlybet Hero) werd vorig jaar gereden door Dominique Hendrickx tot eigenaar Walter Duerinck dit paard verkocht aan Jennifer Goddard. Ook Fionetra (Chatman), een fokproduct van Huub Van Aert, deed het foutloos. We kennen de merrie nog van met Jody Bosteels. Nu zit Kirsten Coe, de amazone van Stal Tal Milstein in het zadel.

 

Eric Lamaze werd in nog een andere 1.40m-proef eerste en tweede op zijn vorig jaar aangekochte paarden Zigali PS en Quelmec du Guery.

 

De winnende rit van Canora, de snelle Baloubet-dochter van Alexander Zetterman, BWP-gefokt:

TAGS   |   ALEXANDER ZETTERMAN

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions