Stephex Horse Trucks

Provinciale kamp. LRV paarden
Peter Van den Bulck / LRV
18/09/2017 19:54
19/03/2023 14:18
7 min
paardenfotograaf.be

Provinciale kamp. LRV paarden

Antwerpen:

Regerend Provinciaal en Nationaal Kampioen Raf Kooremans(LRV Merksplas), deed op het Provinciaal Kampioenschap van LRV Antwerpen te Arendonk, wat hij nu al drie jaar op rij doet. Winnen. Dezelfde conclusie in de hoogste dressuurreeks waar Annelies Van Looveren haar 'zoveelste' provinciale titel binnenrijfde. In de hoogste reeks van de groeppsdressuur pakte LRV Herenthoutvoor het tweede jaar op rij de provinciale ereliten. De negende zege in het lopende LRV-seizoen. Daar wil het achttal van commandant Jef Mariën beslist nog een tiende zege aan toevoegen straks op de Nationale LRV-Kampioenschappen in een organisatie van LRV Vissenaken-Glabbeek.

Raf Kooremans wint klasse Zwaar

Raf Kooremans, plaatste drie (!) paarden voor de barrage (klasse Zwaar) na twee foutloze omlopen. Nog acht andere combinaties vulden het aantal barragekandidaten aan tot elf. Raf reed met Kiana van het Herdershof (foto) (v. Toulon) naar een scherpe tijd. Maar wel een tijd die nog sneller kon. Dat bewees Jeroen Geerts met Atoucha VD (v. Casantos). Hij was twee seconden sneller, maar op de laatste hindernis werd de afstand te moeilijk. Geen provinciale titel maar een vijfde plaats was het harde verdict voor de combinatie van LRV Sint-Lenaarts. Chaouki Rijnders (LRV Herenthout) en Kora (v. Erco van ’t Roosakker) reed naar zilver voor Filip Laenen van LRV Geel Larum met Inka (v. Echo van het Neerenbosch). Chaouki Rijnders en Kynai van de Hengstenpoel (v. Epleaser van ’t Heike) reed zijn tweede troef naar de vierde plaats.

De klasse Midden en Licht werden in twee reeksen opgesplitst. In reeks 1 van Midden was er goud voor Sebastian De Beuckelaer (Curiosa van Silco) van LRV Schoonbroek. Anton Willemsen (LRV Kalmthout-Achterbroek) won de tweede reeks met Karlin van 't Vennehof. In Licht was er goud voor Domien De Swert(LRV Sint-Katelijne-Waver) met Danzel Z (v. Diamant de Semilly) en voor Elke Vermeiren (LRV Meerle Meerseldreef) met Gequan van de Bartvelden.

Annelies Van Looveren op 1, 3 en 4 in ZZ

In de individuele dressuur (ZZ) won Annelies Van Looveren net zoals vorig jaar het Provinciaal Kampioenschap. Don Saros van ’t Gestelhof (v. Saros van ‘t Gestelhof) liep met haar bij de beide jury’s naar een eerste plaats. Ook de plaatsten drie (Gravin van ’t Gestelhof) en vier (John van ’t Gestelhof) waren voor de amazone van LRV Meerhout. Dat Annelies niet het volledige podium van de ZZ-reeks innam, was de verdienste van de Provinciale springkampioen Raf Kooremans met Highlight (v. Hohenstein). De veelzijdige ruiter heeft een sterk seizoen in de hoogste dressuurklasse achter de rug en mag met ambitie naar het Nationaal Kampioenschap op 1 oktober (LRV Vissenaken-Glabbeek) uitkijken. Kris Daems (LRV Poppel) reed Wo Diablo (v. Diamond Hit) naar de vijfde plaats.

In de klasse Zwaar 2 won Sakina Van Dijck van LRV Schriek met Bonvivant (v. Tolando), provinciaal goud. In de klasse Zwaar 1 was die eer voor Lotte Nestor van LRV Sint-Katelijne-Waver en haar Ferrari (v. Fernando Torres) weggelegd.

LRV Herenthout ongenaakbaar in Zwaar A

LRV Herenthout, LRV Sint-Lenaarts en LRV Grobbendonk, in die volgorde mochten drie Antwerpse LRV-verenigingen overkampen in de hoogste klasse groepsdressuur Zwaar A. De volgorde van de voormiddag bleef na het overkampen ook de volgorde van het totaalklassement van het Kampioenschap. Met LRV Herenthout dat zowel in de voormiddag als in de overkamping met duidelijke cijfers won. In de nieuw ingevoerde klasse Zwaar B, viertallen, ging de overwinning naar LRV Oud-Turnhout.

WEST-Vlaanderen:

LRV Izegem organiseerde een knap Provinciaal Ruitertornooi voor LRV West-Vlaanderen. In de hoogste springklasse (Z) sprongen acht combinaties naar de barrage. In die barrage bleef geen enkele combinatie foutloos. De provinciale titel ging naar Sarah Verlindevan LRV Ardooie. Zij kreeg één fout maar realiseerde met Nevada Z (v. Nelson Z) wel een bijzonder snelle tijd. David Linclau van LRV Pittem kwam met Ielke v/d Kalsydebrug (v. Indoctro), twee seconden later binnen. Zilver naar LRV Pittem, brons voor LRV Ardooie met Ann-Florence Noppe met Elegance “F” (v. Orame). Tijs Vandenberghe van LRV Middelkerke reed Gazira (v. Wandor van de Mispelaere) naar de vierde plaats, voor Geert Storme van LRV Westkapelle met Heather ’t Hof ter Kalvete. In de klasse Midden was er goud voor Joyce Snauwaert van LRV Izegem met Dublin van de Vijf Eiken (v. Tresor d’o).

In de individuele dressuur ging het goud in de hoogste klasse ZZ, naar Wilfried Nyssen van LRV Bredene met Canto (v. Saros van ’t Gestelhof). Sara Wittewrongel (LRV Pittem) won de klasse Zwaar 2 met Riana (v. Royal Diamond). In de reeks Zwaar 1 was het provinciale erelint voor Gerard Carron van LRV Ardooie met Francy (v. Florestan I).

In de klasse Zwaar A van de groepsdressuur won LRV Bredene van LRV Ardooie. LRV Bredene gaat ondanks de concurrentie uit Ardooie opnieuw als Provinciaal Kampioen, naar het Nationaal Ruitertornooi op zondag 1 oktober 2017 te Vissenaken-Glabbeek.

LIMBURG:

Op het door LRV Bree en Grote Brogel, georganiseerde Provinciaal Kampioenschap van LRV Limburg, gingen 5 combinaties naar de barrage van de klasse Zwaar. Kissy Eerlingsen haar Kometh von der Weretherbach (v. Didas de L’Esperance) waren de enige combinatie die foutloos kon blijven. Ze won voor combinatie in vorm, Steven Konings van LRV Riksingen met Fidel (v. Nonstop). Danny Loost van LRV Overpelt reed met Domieno Boy van het Gildenhof (v. Darco). Luc Geerts (LRV Overpelt) en Kabisto (v. Oganos Sitte- pakten een vierde plaats voor opnieuw Danny Loos met Kinky Boy van het Gildenhof (v. Nabab de Rêve).

In de klasse Midden was er goud voor Leen Geysen en Hastalavista Ijzeren Lindehof (v. Cicero). Ann Grevendonck (LRV Lommel) pakte met Metani LZ (v. Metropole) zilver voor Ivo Gijbels (LRV Linde Peer) met Iventus van het Dielshof (v. Berlin). In de klasse Licht won Ann-Sofie Keulen (LRV Gellik) met Inimmini Z (v. Bufero van het Panishof).

Pieter Foets wint klasse ZZ

In de klasse ZZ won Pieter Foets van LRV Grote Brogel met Inshallah van de Zelm (v. Rockefeller van de Zelm). Lore Vandeborne van LRV Kuringen reed haar Rosenthal Versace TK (v. Rapptaenzer) naar de tweede plaats, voor opnieuw Pieter Foets met Ibelim (v. Nonstop). In de klasse Zwaar 2 was er winst voor Heleen Schuurmans van LRV Achel met Jiljane van de Kampert (v. Lord Loxley). De klasse Zwaar 1 ging het goud naar An Oyen (LRV Achel) met Liberty (v. Louis Le Bon).

LRV Meldert als Provinciale Kampioenen naar Nationaal Ruitertornooi

In de hoogste klasse groepsdresuur (ZA) won LRV Meldert voor LRV Bocholt. In de hoogste reeks van de viertallen (ZB) won LRV Heusden van LRV Peer.

OOST vlaanderen:

Op het Provinciaal LRV-Kampioenschap van LRV Oost-Vlaanderen gingen zes combinaties na twee foutloze basisomlopen naar de barrage. Twee van de zes gelukkigen konden ook daarin foutloos blijven. Amber Goethals van de organiserende vereniging LRV Bassevelde en haar Isaura van de Meerputhoeve (v. Skippy II) was 5 seconden sneller dan haar eerste achtervolgster en dat betekende meteen feest in Bassevelde. Marijke Van Eynde (LRV Moerbeke Waas) pakte dankzij haar foutloze barragerit met Dancing Queen van ’t Meulenhof (v. Kashmir van Schuttershof) een zilveren medaille en belangrijke selectiepunten. Gert Geeroms van LRV Kerksken en Attentive G&G Z (v. Argentinus) kreeg één fout in de barrage. Goed voor een derde plaats. Philip Poppe (LRV Sinaai) met Taranca P (v. Taran de la Pomme) reed naar plaats vier. Bart Temmerman (LRV Kalken) - Fiana (v. Zirocco Blue VDL) en Joachim Clompen (LRV Haaltert) met zijn (eventing)paard Chirana Z (v. Coriano) volgden op de plaatsen vijf en zes.

In de klasse Midden was de titel voor Steven Verwaeren (LRV Appels) metcLavendel van ’t Zand. In Licht won Dries Van Meervenne (LRV Sint-Niklaas), provinciaal goud met F-La Vie van de Elshoeve (v. C-Igmar).

Katrijn Verlinden sterk in ZZ

In de hoogste klasse van de individuele dressuur (ZZ)bevestigde Katrijn Verlinden (LRV Lotenhulle) haar bijzonder sterke seizoen met Evaristo-Biolley (v. Rosario). Ze won voor Eddy De Baets van LRV Bassevelde met Athello (v. Contango) en Sig Van Eygen (LRV Bazel) met Bambridge van de Kempenhoeve (v. Royal Diamond). In de klasse Zwaar 2 was er goud voor Charlotte De Roeck (LRV Moerbeke-Waas) met Reine d’Or (v. Romanov Blue). In de reeks Zwaar 1 ging het goud naar Annelies Coppieters (LRV Lochristi) met Ciska (v. Ahoy). In de hoogste reeks van de groepsdressuur (ZA) zal LRV Waasmunster de Oost-Vlaamse eer als Provinciaal Kampioen verdedigen op het Nationaal Ruitertornooi van LRV Vissenaken-Glabbeek op zondag 1 oktober.

In beeld

Komende evenementen

CSI5*-W Final Riyadh 16/04 - 21/04

CSI3* Oliva 16/04 - 21/04

CSI2* Chard 17/04 - 21/04

CSI2* Sentower Park 17/04 - 21/04

CSI3* Linz-Ebelsberg 17/04 - 21/04

CSI3* Wellington 17/04 - 21/04

CSI3*/CSI2* St Tropez - Grimaud 17/04 - 21/04

CSI3* Nancy 18/04 - 21/04

CSI2* Busto Arsizio 18/04 - 21/04

Laatste Haverklap