Stephex Horse Trucks

Hoogdag voor de jonge paarden in Lummen
Bjorn Van Bunder
29/04/2017 22:05
2 min
paardenfotograaf.be

Hoogdag voor de jonge paarden in Lummen

Naast de Derby en de Six Bars kwamen ook de jonge paarden vandaag aan bod op de Derby Arena in Lummen. Vanochtend waren er de BWP-finales, ook wel gekend als de Young Future Stars. In de barrage van de zesjarigen ging Jef Huysmans lange tijd aan de leiding met Loeka van de Breepoel (v. Vingino). Finaal moest hij de winst toch nog uit handen geven en ging Bert Panneels ermee aan de haal. Met zijn Lavendel van het Beetjen (v. Toulon) reed hij meer dan twee seconden sneller dan de concurrentie. Ook op de SBB-competitie in Poppel was dit duo al goed voor winst. Op drie finishte Joris Geenen met Lancelot (v. Verdi), die daarmee Jan Vlemmix (Loretta van het Mettenhof, v. Arezzo VDL) en Bram Blockx (Leander de Winghe, v. Indorado) van een podiumplaats hield.

Bij de vijfjarigen waren het de nakomelingen van I'm Special De Muze die vooraan stonden. Op één eindigde Nick Bossaerts met Mr. Jones en ook op twee vinden we een afstammeling van I'm Special, ditmaal Mad Max van de Zavel, gereden door Ruben Houben. Lange tijd had Santiago Diaz uitzicht op het zilver, maar uiteindelijk moest hij zich tevreden stellen met het brons op M-Aldorado VG (v. Breemeersen Adorado). De vierde plaats was voor Tom Stoffelen en Mozart van het Eikenhof (v. Iron Man van de Padenborre). Kevin Thornton sloot aan op de vijfde plaats met Maddison "E" (v. Numero Uno).

BIj de vierjarigen, op stijl, was Kim Thiry best bedeeld. Hij won met Noortje vd Windheuvel (Farfelu de Muze). Met de winnaar van de kwalificatie, Nector van de Bisschop (v. Echo van 't Spieveld) sprong hij vandaag naar de tweede plaats. Nelleke van het Beetjen (v. Tonixe) onder het zadel bij Andel Caals stond op drie. De top vijf werd afgerond door een ex-aequo tussen New Livia van 't Roth (v. Nonstop), gereden door Sofie Meurrens en de AES-goedgekeurde Ne-President van Koekshof, onder het zadel van Ruben Mulders.

Er waren vandaag ook heel wat internationale proeven voor jonge paarden. Benny Naessens stond bij de zevenjarigen op één en tweede Cirdano vd Vijverhoeve Z (Cluysenaer) en Kolonel Cento (Calvaro Z). Nico Baerts, woensdag ook al de beste in Lummen, klopte in deel één Steve Guerdat met een Nabab x Diamant. Baerts reed met Cicini Z (Cicero Z). Morgen zijn er de Youngster Finales in Lummen.

In beeld

Komende evenementen

CSI5*-W Final Riyadh 16/04 - 21/04

CSI3* Oliva 16/04 - 21/04

CSI2* Chard 17/04 - 21/04

CSI2* Sentower Park 17/04 - 21/04

CSI3* Linz-Ebelsberg 17/04 - 21/04

CSI3* Wellington 17/04 - 21/04

CSI3*/CSI2* St Tropez - Grimaud 17/04 - 21/04

CSI3* Nancy 18/04 - 21/04

CSI2* Busto Arsizio 18/04 - 21/04

Laatste Haverklap