Stephex Horse Trucks

Winnaars Beker van België eventing bekend
Bjorn Van Bunder
20/10/2016 15:07
2 min
paardenfotograaf.be

Winnaars Beker van België eventing bekend

Afgelopen weekend werd in Merksplas de laatste wedstrijd van de Beker van België gereden. De favorieten maakten hun rol meer dan waar. Tijdens het BK pony’s verzekerden Benoit Petillion en zijn pony Hadgar (Voltaire – Wim Verwimp) zich van de eerste plaats op de ranking bij de pony’s. Hij wordt in het eindklassement gevolgd door Laurine Thijs en Javanais Van De Bakkershoeve (Diogenes Kay x Pretendent – François Briers), en Jarno Verwimp, die de derde plaats inneemt met Edition Limitee Dew Drop (Quaterback - Chakira- Van Cleven Jorina).

Deze laatste, die België ook een mooie zilveren medaille bezorgde op het EK Pony’s 2016, zien we trouwens meerdere malen verschijnen op de ereplaatsen van de Lami-Cell Beker van België. Immers, bij de Junioren verstevigde hij na winst op het BK te Merksplas zijn leiderspositie in dit klassement, op de voet gevolgd door Jasper Peeters en Jackass PK (Chekandino x Grand Step – Danny Peeters), die ook goed waren voor zilver op het BK. Ook Laurine Thijs zien we terug in het eindklassement bij de Juniors, ditmaal op een derde plaats met het paard Champagne Pia Z ( Chablis I Z x Quinar Z – Maessen-Geurts).

Bij de Young Riders weet Manon Minner met Winner A (Bon Ami B x Alcatraz – Martine Van Houtryve) de eerste stek te bemachtigen, terwijl ze met Suri E (Christine Pauwels) derde wordt. Een tweede plaats is er voor Bailo Staumont en Olympe du Plenitre (Damiro x Laudanum – Vanessa Watt).

Terwijl bij de jeugd de top 3 beloond wordt met prachtige prijzen en vouchers, aangeboden door sponsor Lami-Cell, wordt ook de Top 5 van het algemeen klassement beloond. Ronny Peeters en Gina van het Plutiona Hof ( Indoctro x Coriolan - Hugo Smet) verzekeren zich van de overwinning met 107 punten. Maar ook hier verschijnen weer bekende namen op het hoogste schavotje. Met name Manon Minner en Winner A, want zij sprokkelen over het hele seizoen de meeste punten. Met een eindscore van 99 punten eindigt deze combinatie, die eerste werd bij de Young riders, op een tweede plaats, gevolgd door Jarno Verwimp en D.V.8 ( Voltaire x Little Brown Jug – Jarno Verwimp), de winnaars van de Junior–reeks. De Top 5 wordt vervolledigd door Kobe Caemaert en Airagon Z ( Air Jordan Z x Amati – Krystyna Roeland) op een vierde plaats, en Jasper Peeters en Jackass PK als vijfde van dit eindklassement.

De winnaars worden door sponsor Lami-Cell en de nationale eventingcommissie gehuldigd tijdens een receptie voor die ter ere van hen zal doorgaan op 25 november 2016. Wij willen hen langs deze weg bedanken voor de mooie sport die zij ons toonden tijdens het afgelopen seizoen, en we wensen hen alvast veel succes voor de toekomst.

In beeld

Komende evenementen

CSI5*-W Final Riyadh 16/04 - 21/04

CSI3* Oliva 16/04 - 21/04

CSI2* Chard 17/04 - 21/04

CSI2* Sentower Park 17/04 - 21/04

CSI3* Linz-Ebelsberg 17/04 - 21/04

CSI3* Wellington 17/04 - 21/04

CSI3*/CSI2* St Tropez - Grimaud 17/04 - 21/04

CSI3* Nancy 18/04 - 21/04

CSI2* Busto Arsizio 18/04 - 21/04

Laatste Haverklap